Forny sanitærtetningene med Pattexs Silikon

En forsegling tetter gapet mellom to flater og sørger for at baderommet og kjøkkenet er tett.  Alt du trenger, er den rette fremgangsmåten og det rette produktet!

 

Materiale som trengs:

Pattex No More Nails Waterproof

  • Pattex Silikon
  • Pattex tetningsmiddelfjerner eller en avbiter
  • Pattex-tang
  • Sista Fugeskje (fugeskje og kutter i ett)
  • Pattex fugepistol

 

Trinn for trinn / slik gjør du:

1.   Fjern gammel silikon med eller en kniv.  Fugene skal være rene, tørre og fri for smuss og gammel silikon.

2.   Fest maskeringstape på begge sider langs fugen.

3.   Velg silikon avhengig av materialet der du skal fuge. Bruk en silikon som fester på emalje og som har riktig farge, er fleksibel, langvarig og har de rette antimugg-egenskapene.

4.   Kutt av tuppen på patronen med Sista fugeskje/kutter  over skruegjengen.  Fjern hetten på munnstykket, og kutt munnstykket diagonalt slik at det er tilpasset fugebredden.

5.   Skru munnstykket på patronen.  Sett patronen i Pattex fugepistolen. Trykk på stempelet for å presse ut silikonen . Sørg for at tetningsmiddelet påføres jevnt og kommer i kontakt på begge sider av fugen.

6.   Påfør tetningsmiddelet mellom to taperemser, skyv fremover for å fylle fugen og gjøre den vanntett.

7.  Jevn ut fugen med en Sista fugeskje innen fem minutter.  Fjern overflødig tetningsmiddel umiddelbart med Sista fugeskje eller finger dyppet i Zalo (avhengig av produktet).

8.   Fjern tapen før tetningsmiddelet herder.  Fugen blir jevn og rett.

Tips og råd:

Beskytt fugen mot vann og fukt under herdingen.  Ventiler de omkringliggende områdene.  Sjekk at fugen er tørr før den kommer i kontakt med vann.  Fugen er tørr etter 18-24 timer, avhengig av fugebredden.