Skip to Content

HELSE
OG MILJØ

PATTEX –
GIR DEG STYRKE

Dette er et løfte som går mye lenger enn å gjøre våre brukere i stand til å få jobben gjort med hjelp fra våre solide kvalitets produkter innenfor lime og tetningsløsninger. Det gjenspeiler også varemerkets løfte innenfor Henkel konsernet, verdensledende i å være bærekraftig, til å gi våre brukere giftfrie produkter som ikke skader helsen eller miljøet.

Med Pattex holder alltid det vi lover. Det er derfor vi har konkrete og oppnåelige planer bak våre bærekraftige strategier.

I modne markeder er vårt mål å tilby hele vår produktportefølje, fri for løsemidler. En utfordrende oppgave, ettersom vi aldri vil gå på bekostning med produktytelsen. Vi er stolte over å kunne si at vi er 99 % i havn. Det beste eksempelet er 2011-lanseringen i hele Europa av det nye sterke universallimet, 100% Lim, som selvfølgelig ikke inneholder løsemidler.

For utviklingsmarkeder, grunnet markedsbehov og tilgjengelighet på lokale råvarer, er vårt mål å tilby hele produktporteføljen helt uten giftige løsemidler, slik at vi fjerner alle skadelige løsemidler fra formuleringene. Dette er en utfordring, fordi det innebærer store investeringer. Vi er stolte over å kunne si at vi er 95 % i havn på verdensbasis. Det ferskeste eksempelet er at vi har lyktes i å fjerne løsemiddelet toluen fra alle våre kontaktlim på verdensbasis. Innen 2014 skal Pattex ha lyktes i å fjerne alle skadelige løsemidler fullstendig.