Skip to Content

Personvernserklæring

Generelt

Henkel Norway AS, heretter kalt Henkel, respekterer personvernet til alle som besøker vår nettside. Nå ønsker vi å informere deg om den typen opplysninger som samles inn av Henkel, og hvordan de behandles. Du vil også lære om hvordan du kan utøve dine rettigheter som den personopplysningene omhandler.

Alle endringer av denne Personvernserklæringen vil publiseres på denne siden. Dette gjør at du kan holde deg selv kontinuerlig informert om hva slags opplysninger vi samler inn, og hvordan vi behandler slike opplysninger.

Denne Personvernserklæringen gjelder ikke for nettsider som er tilgjengelige via lenker på Henkels nettsider.

Innsamling, bruk og behandling av personopplysninger

Navn på behandlingsansvarlig: Henkel Norway AS

Adresse til behandlingsansvarlig: Gustavslundv. 151A, SE-102 22 Stockholm, Sweden

Henkel bruker personopplysninger primært for å gi dette nettstedet til brukerne og for å sikre at dette nettstedet fungerer riktig og sikker. Enhver videre behandling av dataene skjer bare på grunnlag av andre lovpålagte plikter eller tillatelser, eller hvis den respektive brukeren har gitt samtykke til Henkel.

Henkel lagrer og behandler opplysninger spesifikt for de følgende formålene:
Når en bruker besøker nettsiden samler og lagrer Henkel automatisk visse opplysninger. Dette inkluderer: IP-adressen og bruker-ID for den aktuelle brukerenheten som vi trenger for å sende etterspurt innhold (f.eks. særlig innhold, tekster, bilder og produktinformasjon så vel som datafiler gitt for nedlastning, etc.), brukernes aktivitet hva gjelder nettsiden, typen brukerenheter, benyttet nettleser så vel som dato og tidspunkt for bruk.

Henkel lagrer denne informasjonen i maksimum 7 dager med det formål å gjenkjenne og forfølge misbruk. 

Henkel bruker denne informasjonen også for forbedring av tjenestens presentasjon, egenskaper og funksjonaliteter så vel som generelle administrative oppgaver.

Utover dette, sletter eller anonymiserer Henkel dataen ved bruk, inkludert IP adresser, uten ugrunnet opphold så snart som de ikke lenger er nødvendige av de ovennevnte grunnene.

Behandling og bruk av data er basert på lovbestemmelser som begrunner disse operasjonene med at (1) behandling er nødvendig for å levere nettsiden; eller (2) Henkel har en overstyrende berettiget interesse i å sørge for og forbedre funksjonaliteten og feilfri drift av nettsiden og at denne er skreddersydd brukernes behov.

Mottakere av de innsamlede dataene kan omfatte medlemmer av ansvarlige interne avdelinger, andre tilknyttede selskaper i Henkel, eksterne tjenesteleverandører (f.eks. For hosting og innholdsadministrasjon, markedsføringsbyråer, andre tredjepartsleverandører hvis dette er nødvendig for tjenestene de tilbyr), myndigheter i utøvelsen av deres respektive plikter og fullmakter, for eksempel i tilfelle en offisiell forespørsel fra deres side, eller hvis dette er nødvendig for å etablere, utøve eller forsvare Henkels rettigheter, og nåværende eller fremtidige erververe av Henkel-selskaper i tilfelle en forretningstransaksjon, for eksempel et salg, fusjon eller oppkjøp.

Videre behandling av Personopplysninger

Kontakt oss

Har du gitt din kontaktinformasjon via vårt kontaktskjema, vil vi bruke dine opplysninger for å kunne svare på din forespørsel (Kontakt oss). Behandling og bruk av dine opplysninger er basert på lovbestemmelser som begrunner slik behandling basert på at behandlingen er nødvendig for å behandle din forespørsel.

Dersom du ikke har samtykket til lengre lagring, for eksempel gjennom vår interessentforvaltning, vil vi ikke lagre opplysningene lengre enn nødvendig for å oppfylle det ovennevnte formålet eller så lenge som nødvendig dersom noen lovbestemt lagringsplikt får anvendelse.

Cookies, Piksler, Fingerprints og lignende teknologier

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler og lignende teknologier. Informasjonskapsler er små enheter av data som midlertidig er lagret på harddisken til enheten din i nettleseren din, og som er nødvendige for å bruke nettstedet vårt. En informasjonskapsel inneholder ofte en unik identifikator, som er et tilfeldig generert nummer og lagret på enheten din. Noen utløper på slutten av nettstedsøkten din; andre blir værende på enheten lenger. Teknisk nødvendige informasjonskapsler vil bli brukt automatisk. Andre informasjonskapsler (eller lignende teknologier) blir bare brukt basert på ditt forutgående samtykke.

Det finnes forskjellige typer informasjonskapsler. Førsteparts informasjonskapsler er de som plasseres av det besøkte nettstedet, og kan bare leses av nettstedet. Tredjeparts informasjonskapsler er de som plasseres av andre organisasjoner som vi bruker til forskjellige tjenester. For eksempel bruker vi eksterne analysetjenesteleverandører som plasserer informasjonskapsler på våre vegne for å fortelle oss hva som er likt eller ikke likt på nettstedet vårt. I tillegg kan nettstedet du besøker inneholde innebygd innhold fra for eksempel YouTube, som igjen kan sette sine egne informasjonskapsler.

En piksel er vanligvis ikke mer enn 1 piksel x 1 piksel gjennomsiktig bilde, som plasseres på nettstedet for å samle inn data som IP-adresse, type nettleser, tidspunkt for tilgang eller tidligere angitte informasjonskapsler med det formål å tilpasse innholdet eller gjør surfingen mer effektiv og enklere. De brukes ofte i kombinasjon med informasjonskapsler ettersom piksler genererer og administrerer informasjonskapsler.

Forutsatt at du har gitt samtykke, vil nettstedet samle inn data om enhetens operativsystem, nettleser, språk, installerte skrifter, IP-adresse, plugins og ytterligere informasjon. Ved å gjøre dette kan en elektronisk enhet identifiseres på nytt for brukerrelevante markedsføringsformål.

Du finner mer informasjon om informasjonskapsler og annen teknologi som brukes av nettstedet vårt og deres formål på nettstedet vårt under ”Informasjonskapsler“ og ”Innstillinger for informasjonskapsler“. Der kan du også trekke tilbake samtykket ditt når som helst med virkning for fremtiden ved å deaktivere den respektive informasjonskapselinnstillingen.

Mapp Intelligence (tidligere Webtrekk )

Forutsatt at du har gitt samtykke, samler og lagrer dette nettstedet data for markedsførings- og optimaliseringsformål ved hjelp av en teknologi fra Mapp Digital c / o Webtrekk GmbH, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin, Tyskland, som er vert i Tyskland. For dette formålet er en informasjonskapsel installert på enheten din. Denne informasjonskapselen samler inn data som nettleser- og enhetsinformasjon, IP-adressen din, besøkte nettsteder og tidspunkt for tilgang. Disse dataene lagres i og viderebehandles på grunnlag av anonyme eller pseudonyme brukerprofiler (avhengig av den aktuelle teknologien og tjenesten som er engasjert). Disse brukerprofilene lagres i informasjonskapsler eller andre lignende teknologier som beskrevet ovenfor. I tillegg til dataene som samles inn når du besøker nettstedet (som angitt ovenfor), kan dette også omfatte informasjon om nettstedet du bruker for å besøke oss, nettstedene du besøker mens du er hos oss, og eventuelt eventuelle søkeord du har brukt til å finne nettstedet vårt.
Uten et uttrykkelig samtykke fra brukerne våre brukes ikke dataene som er samlet inn med Mapp-teknologiene for å identifisere en besøkende personlig, og de kombineres ikke med andre personlige data om den respektive brukeren.
Du finner mer informasjon om nettsporing i databeskyttelsespolicyen til leverandøren vår: 
https://mapp.com/privacy/

Innvending mot datainnsamling
Du kan når som helst trekke tilbake samtykke med virkning for fremtiden ved å deaktivere informasjonskapsler på nettstedet vårt under ”Informasjonskapsler” under ”Innstillinger for informasjonskapsler”. Hvis du godtar bruk av informasjonskapsler generelt, men du er ukomfortabel med bruken av Mapp Intelligence-informasjonskapsel, kan du følge denne lenken og angi en opt-out-informasjonskapsel. Cookien angis for det navngitte domenet, per nettleser og enhet. Derfor, hvis du besøker nettstedet vårt hjemme og på jobben eller med forskjellige nettlesere, må du nekte datalagring med hver enhet eller nettleser

Google Ads

Forutsatt at du har gitt samtykke, bruker dette nettstedet "Google Ads", en tjeneste levert av Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland ("Google"), for å evaluere effektiviteten av reklametiltak og for å adressere deg igjen. Når du besøker nettstedet vårt, installerer “Google Ads” en informasjonskapsel på enheten din. Med denne informasjonskapselen behandler Google informasjonen som genereres av enheten din om bruken av nettstedet vårt, interaksjoner med nettstedet vårt og reklametiltak, samt IP-adressen, nettleserinformasjonen, de tidligere besøkte nettstedene og datoen og tidspunktet for tilgang til formålet å analysere og visualisere rekkeviddemåling av annonsene våre og å vise personlige annonser. For dette formålet kan det også bestemmes om forskjellige sluttapparater tilhører deg eller din husstand. Med “Remarketing” kan brukere av nettstedet vårt bli gjenidentifisert og gjenkjent på andre nettsteder i Googles annonseringsnettverk (f.eks. I Google Søk eller på YouTube), og annonser som er skreddersydd for deres interesser, kan vises for dem.

Informasjonen generert av informasjonskapselen om din bruk av nettstedet (inkludert din IP-adresse) vil bli overført til og lagret av Google på servere i USA. I henhold til europeisk lov garanterer ikke USA et tilstrekkelig nivå av databeskyttelse. Statlige myndigheter kan ha tilgang til disse dataene på grunn av lov om masseovervåking. Når personopplysningene dine er blitt avslørt, vil de ikke ha samme beskyttelsesnivå, og du vil kanskje ikke kunne utøve dine rettigheter i forhold til dataene.

Ved å tillate informasjonskapsler på Henkel-nettstedet godtar du bruken av de ovennevnte dataene og den tidligere beskrevne behandlingen av Google.

Du finner mer informasjon om personvern i Google-tjenester her: 
http://www.google.de/intl/de/policies/privacy

Innvending mot datainnsamlingen:
Du kan når som helst trekke tilbake samtykket med virkning for fremtiden ved å deaktivere informasjonskapsler på nettstedet vårt under ”Informasjonskapsler” under ”Innstillinger for informasjonskapsler”. Hvis du godtar bruken av informasjonskapsler generelt, men ikke ønsker å motta personlig tilpasset annonsering, kan du finne informasjon om hvordan du individuelt kan justere annonseringsinnstillingene dine med Google under denne lenken. Du kan også installere en opt-out plug-in.

Google Campaign Manager 360 (tidligere DoubleClick)

Forutsatt at du har gitt samtykke, bruker vi med Google Campaign Manager 360 en tjeneste levert av Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, for å vise relevante annonser for deg. For dette formålet installerer Google en informasjonskapsel på enheten din ved hjelp av IP-adressen din. I tillegg til IP-adresse, nettleser- og enhetsinformasjon, besøkte nettsteder og tidspunkt for tilgang, samler denne informasjonskapselen også informasjon om annonseringen som vises i nettleseren din og hvilke annonser du klikker på. Dette lar Google og dets partnernettsteder vise interesserelaterte annonser basert på tidligere besøk på Henkel-sider eller andre nettsteder. Campaign Manager-informasjonskapslene bruker et pseudonymt identifikasjonsnummer som er tildelt nettleseren din for å sjekke på skjermen og tiltalende annonser. For dette formålet blir nettleseren din identifisert når annonser vises, og tilordnes til en målgruppe. Informasjonskapslene som er lagret på enheten din av Google, lar deg dermed bli målrettet på den ene siden (f.eks. Innenfor rammen av “Google Ads”) på Googles nettsteder og på den andre siden (f.eks. Innenfor rammen av “Google Campaign Manager 360”) på våre nettsteder og - avhengig av dine interesser - når du besøker nettsteder til andre partnere.

Denne informasjonen vil også bli brukt til å evaluere din bruk av nettstedet, samle rapporter om nettstedaktivitet for nettstedsoperatører og tilby andre tjenester knyttet til nettstedaktivitet og internettbruk.

Google kan bruke dataene dine til ethvert eget formål som for profilering og kobling av dataene dine til andre data som er samlet inn om deg (f.eks. Gjennom Google-kontoen din). Informasjonen generert av informasjonskapselen om din bruk av nettstedet vil bli overført til en Google-server i USA og lagret der. I henhold til europeisk lov garanterer ikke USA et tilstrekkelig nivå av databeskyttelse. Statlige myndigheter kan ha tilgang til disse dataene på grunn av lov om masseovervåking. Når personopplysningene dine er blitt avslørt, vil de ikke ha samme beskyttelsesnivå, og du vil kanskje ikke kunne utøve dine rettigheter i forhold til dataene.

Ved å tillate informasjonskapsler på Henkel-nettstedet godtar du bruken av de ovennevnte dataene og den tidligere beskrevne behandlingen av Google. Du finner mer informasjon om personvern i Google-tjenester her: 
http://www.google.de/intl/de/policies/privacy

Innvending mot datainnsamlingen:
Du kan når som helst trekke tilbake samtykke med virkning for fremtiden ved å deaktivere informasjonskapsler på nettstedet vårt under ”Informasjonskapsler” under ”Innstillinger for informasjonskapsler”. Hvis du godtar bruken av informasjonskapsler generelt, men du ikke er komfortabel med bruken av Google Campaign-informasjonskapsler, kan du følge denne lenken for å deaktivere Google Campaign Manager-tjenesten.

Sosiale medier

Sosiale medier innholdsadministrasjonstjenester som informasjonskapsler og plugin-moduler til forskjellige sosiale medienettverk er innebygd på våre nettsider. Tilknyttede tjenester leveres av de respektive selskapene (“leverandører”) bare etter at du har gitt ditt samtykke. Hensikten med disse tjenestene er å gjøre det mulig for deg å se og dele innholdet vårt med dine venner og nettverk. Disse leverandørene er:

  • YouTube er levert av Google LLC, 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California 94043, USA, og innen EU av Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland (“Google”). For en oversikt over YouTube plug-in og deres opptreden, gå til:https://developers.google.com/youtube/documentation

Sosialmedieverktøyet forteller leverandøren dine tidligere besøkte nettsteder, din IP-adresse, nettleserinformasjon og dato og klokkeslett for serverforespørselen. Når du bruker noen av de sosiale mediefunksjonene (f.eks. Å klikke på "Del" -knappen, legge igjen en kommentar), vil også denne informasjonen overføres av nettleseren direkte til leverandøren for oppbevaring. Disse leverandørene kan bruke dataene dine til ethvert eget formål som for analyse, markedsføring, profilering og kobling av dataene dine til andre data som er samlet inn om deg (for eksempel gjennom din brukerkonto hos den aktuelle leverandøren), selv om du ikke er logget inn på dine sosiale medier regnskap. 

Tilbyderne behandler dataene delvis også i USA. I henhold til europeisk lov garanterer ikke USA et tilstrekkelig nivå av databeskyttelse. Statlige myndigheter kan ha tilgang til disse dataene på grunn av lov om masseovervåking. Når personopplysningene dine er blitt avslørt, vil de ikke ha samme beskyttelsesnivå, og du vil kanskje ikke kunne utøve dine rettigheter i forhold til dataene.

Ved å tillate informasjonskapsler på Henkel-nettstedet godtar du bruken av ovennevnte data og den tidligere beskrevne behandlingen av leverandørene.

Videre informasjon om innsamling og bruk av opplysninger av leverandørene og om rettighetene og mulighetene tilgjengelig for deg for å beskytte ditt privatliv under disse forholdene kan finnes i leverandørens personvernserklæringer:

Innvending mot datainnsamlingen:
Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt med virkning for fremtiden ved å deaktivere informasjonskapsler på nettstedet vårt under ”Informasjonskapsler” under ”Innstillinger for informasjonskapsler”. Du kan også justere innstillingene dine ved å endre nettleserinnstillingene eller innstillingene for sosiale medier.

Adobe Analytics

Forutsatt at du har gitt ditt samtykke, bruker dette nettstedet Adobe Analytics, en webanalysetjeneste levert av Adobe Systems Software Ireland Limited (4-6 Riverwalk, City West Business Campus, Saggart, Dublin 24, Irland) ("Adobe"). For dette formålet installeres en informasjonskapsel på enheten din. Denne informasjonskapselen vil samle inn data som nettleser- og enhetsinformasjon, IP-adressen din, besøkte nettsteder og dato og klokkeslett for serverforespørselen med det formål å evaluere din bruk av nettstedet, utarbeide rapporter om nettstedsaktivitet for nettstedsoperatører og levere andre tjenester knyttet til nettstedsaktivitet og internettbruk til nettstedsleverandøren.

Adobe (som behandlingsansvarlig) kan bruke opplysningene dine til egne formål som profilering og kobling av opplysningene dine til andre opplysninger som er samlet inn om deg (f.eks. gjennom Adobe-kontoen din).

Informasjonen som genereres av informasjonskapselen om din bruk av nettstedet (inkludert IP-adressen din) overføres til og behandles av Adobe på servere i Storbritannia. For denne dataoverføringen til et tredjeland sikres et tilstrekkelig nivå av databeskyttelse ved hjelp av standard kontraktsklausuler, Art. 46 GDPR, i påvente av en beslutning om tilstrekkelig beskyttelsesnivå fra EU-kommisjonen (art. 45 GDPR).

Vi har aktivert IP-anonymisering, noe som betyr at den siste oktetten (den siste delen) av IP-adressen skjules umiddelbart når IP-adressen samles inn av Adobe. Denne anonymiseringen utføres før noen behandling av IP-adressen. Bare en omtrentlig plassering vil være tilgjengelig for statistiske analyser. Etter det geografiske oppslaget er IP-adressene skjult overalt i Analytics - erstattet med :: X.X.X.X.

Ved å tillate informasjonskapsler på Henkel-nettstedet samtykker du til at Adobe bruker de ovennevnte dataene og den tidligere beskrevne behandlingen.

Du finner mer informasjon om personvern i Adobes tjenester her: https://www.adobe.com/privacy/policy.html

Innsigelse mot datainnsamling:

Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt med virkning for fremtiden ved å deaktivere informasjonskapsler på nettstedet vårt under "Informasjonskapsler" under "Innstillinger for informasjonskapsler". Hvis du godtar bruken av informasjonskapsler generelt, men ikke liker bruken av Adobe Analytics-informasjonskapsler, kan du følge denne lenken (https://www.adobe.com/privacy/opt-out.html) og deaktivere Adobe Analytics' innsamling og bruk av data (informasjonskapsler og IP-adresse).

Din rettigheter / Personvernombud

  • På et hvilket som helst tidspunkt kan du benytte deg av retten til å få tilgang til dine opplysninger. I tillegg kan du, dersom de aktuelle vilkårene er møtt, benytte deg av de følgende rettighetene:
  • Retten til korrigering
  • Retten til sletting
  • Retten til å begrense behandling
  • Retten til å levere en klage til den kompetente personvernsovervåkningsmyndigheten
  • Retten til dataportabilitet (fra 25. mai 2018)


Retten til å protestere
Dersom behandlingsaktiviteter involverer dine personopplysninger blir utført basert på Henkels berettigede interesse, har du på et hvilket som helst tidspunkt rett til å protestere mot slik behandling av dine personopplysninger av grunner knyttet til din særlige situasjon. Henkel vil stoppe behandlingen med mindre Henkel kan bevise tvingende berettigede grunner for behandling som går foran dine interesser, rettigheter og friheter, eller hvis behandlingen er for å fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare rettskrav.

Hvis du har gitt ditt samtykke til behandlingen av dine personopplysninger, kan du når som helst trekke dem tilbake med virkning for fremtiden.

I slike tilfeller, eller dersom du har noen andre spørsmål eller ønsker knyttet til dine personopplysninger, vennligst sendt en epost eller et brev til: Data Privacy, Henkel Norway AS, Gustavslundv. 151A, SE-102 22 Stockholm, Sweden (Epostl: dataprivacy.no@henkel.com).