Om Pattex

PATTEX - HISTORIKK

Henkel har solgt vanlig trelim siden 1925, men historien om Pattex begynner først i 1956 – revolusjonen i limmarkedet. Produktutviklerne laget i samarbeid med tyske håndverkere det første kontaktlimet som kaldherdet – Pattex. Inntil da hadde håndverkerne måttet varme opp limet før det ble påført – en tidkrevende og risikofylt oppgave. Pattex lyttet til håndverkernes klager og erfaringer og utviklet et produkt som kunne påføres i romtemperatur og som var en sterk, brukervennlig og trygg løsning.

Produktet ble først brukt av skomakere, men ble fort anerkjent av snekkere i 1958, året da lim kom i spann.

Noen år senere, i 1964, kom Pattex kontaktlim i små tuber på 125 gram og ble var et ypperlig hjelpemiddel til små reparasjoner i hjemmet.

Men Pattexutviklerne stanset ikke der. I 1972 så det første "ikke-dryppende" kontaktlimet dagens lys, og limtråder var nå historie.

I 1977 lanserte Pattex det første spesialiserte trelimet, Pattex Wood Express for hobbysnekkere, som en etterfølger til Pattex Wood, som hadde vært brukt av profesjonelle håndverkere siden 1959. To år senere tok Pattex innovasjonen til et nytt nivå og kunne presentere markedets første vannbestandige lim: Pattex Wood Water-resist.

I 1981 utvidet Pattex limsortimentet med limpistoler, spesielt utviklet for profesjonelle håndverkere, bla. florister.

Ett år senere, i 1982, lanserte Pattex det første superlimet basert på cyanoakrylatteknologien, et lynlim til reparasjoner av små overflater.  Dette var en banebrytende oppfinnelse som gjorde hverdagen enklere for mange.

I 1989 kunne Pattex tilby et lim for å lime fast ting på vegger, dvs. loddrette overflater.  – med umiddelbar hefteevne var det ikke lenger nødvendig å presse tingene mot veggen i flere timer. Den nye kategorien av bygglim hadde sett dagens lys.

I 1994 utvidet Pattex tilbudet til å omfatte spesielle trelim til parkett og tregulv.

Et tiår senere, i 2001, kom enda et banebrytende produkt på markedet, et tokomponent epoksylim som gjorde det mulig ikke bare å lime ødelagte ting, men også bygge dem opp igjen og tette dem.

I 2006 kunne Pattex presentere den nye generasjonen bygglim som gjorde det mulig å fjerne ting fra veggene etter at de var limt. De nye fjernbare byggelimene er her, enten som dobbeltsidig tape eller som patron.

I 2007 ble det beste reparasjonslimet lansert som er basert på FlexTec Henkel-teknologi. Det er bestandig mot støt, kulde, varme, alle værforhold og heter Repair Extreme (i Norden selges nå dette limet under Henkel sitt Loctite merkevarenavn).

Samme år utvidet Pattex utvalget med nyvinningen Ultra-Gel, det første fleksible superlimet på markedet.

I 2009 gjorde Pattex bygglim tilgjengelig for alle, både nybegynnere og hobbysnekkere. Med det nye markedsføringskonseptet No More Nails forsto alle at boring og spikring er metoder som tilhører fortiden når det gjelder å feste ting på veggen.  Den nye arbeidsmetoden er å lime ting.

I 2010 avslørtes Pattes nye identitet.<0} Med ny logo, nye lovnader og ansiktsløfting på emballasjene ser merkevaren igjen ung og fresh ut igjen - og kraftfull som alltid.

I 2011 ble den nye generasjonen multibrukslim lansert. Limet er basert på den patenterte FlexTec Henkel-teknologien og er det beste og mest motstandsdyktige limet på markedet.  Enten brukeren skal bygge et nytt prosjekt eller reparere noe i huset, er dette limet egnet for alle typer materiale og er sterkt uansett forhold. Kontrollert av TÜV, den ledende europeiske sertifiseringsorganisasjonen. Som du ser Pattex har en lang tradisjon for hele tiden være i markedsledende på produktutvikling. Vi har ikke alle disse produktene tilgjengelig på det Norske markedet ennå, men du finner mange av disse produktene, les mer om hvilke produkter vi har på det norske markedet under Produkter.